2018 Türkiye Astroloji

2018 Türkiye astroloji konusunda oldukça gelişme yaşanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda yapılan tahminler ile insanların dikkatini çekmeye devam etmektedir.
Astroloji gezegen ve yıldızların hareketleri sonucu insanlar üzerinde yaratacak olan etkilerini inceleyen bir bilim dalı olarak adlandırılmaktadır. Binlerce yıldır insanlar tarafından gökyüzü cisimlerinin ve yıldızların hareketleri yorumlanmaya çalışılmıştır. İnsanların özellikle geçmiş zamanlarda çıplak gözle gökyüzü haritaları çıkartarak yaşanan değişikliklere göre yorumlar yapılmaktadır. Bu şekilde insanların ilerleyen dönemlerde başlarına gelecek olan olaylarla ilgili olarak tahminler yürütülmektedir.



Astroloji Tarihçesi
Yapılan araştırmalar neticesinde bulunan en eski kanıtlar milattan önce 3000’li yılları işaret etmektedir. Bu zamanlarda Kaldeliler olarak adlandırılan topluluğun şimdiki Irak olan bölgede yaşadıkları ve astroloji ile yaptıkları araştırma sonuçlarını kayıt ettikleri bulunmuştur. Ondan önceki dönemlerde yaklaşık olarak milattan önce 5800’lü yıllarda da astroloji ile ilgilenildiği düşünülüyor olsa da bununla ilgili olarak kanıt bulunamamıştır. Ancak bu bilimin gelişmesi süreci Antik Yunan medeniyetlerine dayanmaktadır. Yaşadıkları dönem içerisinde bilime ve sanata oldukça önem veren Antik Yunan’lılar astrolojik araştırmalar yaparak bununla ilgili bulguları kayıt etmişlerdir.
Astroloji ile birlikte insanların doğum günlerinde güneşin gökyüzündeki konumuna göre burçlar oluşmuştur. Gökyüzü 12 parçaya bölünerek burç haritası çıkartılmıştır. Bu şekilde doğduğunuz gün güneşin gökyüzünde bulunduğu konuma göre burcunuzu bulabilirsiniz. 1 yılda 12 ay olması da 12 adet burcun oluşmasında etkili olmuştur. Yapılan araştırmalar neticesinde hangi burçtan olursanız olun burcunuzun özelliklerini yansıttığınız bulunmuştur. Balık burcu insanların genel olarak daha duygusal olmaları gibi buna örnek olarak gösterilebilir.
Gezegenlerin Hareketlerinin İnsanlar Üzerindeki Etkileri
Gökyüzünde bulunan gezegenleri temsil eden burçlar bulunmaktadır. Mars, Venüs gibi gezegenlerin hareketlerinde yaşanan değişiklikler ya da tutulmalar bu burçların etkilediği insanların davranışlarında ve hislerinde farklılıklar yaratabilmektedir. Ya da dünyamızın uygusu olan ayda yaşanan tutulmalar gibi durumlar da insanlar üzerinde etkili olacaktır. Geçtiğimiz günlerde yaşanan kanlı ay tutulması kova burcu insanlar üzerinde bazı olumsuz etkileri olduğu düşünülmektedir. Genel olarak özgürlüklerine düşkün, prensip sahibi ve rasyonel düşünebilen kova burcu insanları bu tutulma ile aile ya da arkadaşları arasında bazı olumsuz olayların yaşanabileceği öngörülmüştür. Bu gibi gökyüzünde bulunan yıldız ya da gezegenlerin hareketleri sonucunda insanların üzerinde olumlu, olumsuz etkilerinin olduğu düşünülmektedir. Buna göre bu bilimle uğraşan insanların yaptıkları gözlemler neticesinde yorumlamalar yapılabilmektedir.
Yapılan yorumlar aile ilişkileri, sevdiklerinizle olan ilişkileriniz ya da iş hayatınızdaki durumunuz gibi hayatımızın çok önemli parçaları arasında yapılmaktadır. Yapılan burç yorumları günlük, haftalık ya da aylık yapılabildiği gibi yıllık olarak da yapılmaktadır.
Medyumların son dönemlerde oldukça popüler olmaları ile birlikte Türkiye’de de bu işi yapan insanların sayısı artmıştır. Teknolojik gelişmelerin yaşanması ile birlikte bu tarz tahmin yapan medyumların daha fazla insana ulaşabilmesi nedeniyle popülaritesinde artış yaşanmaktadır. Genel olarak yapılan burç yorumları ve bunun gibi geleceği tahmin etme durumlarına insanların ilgileri oldukça fazladır.
Burç Yorumları Doğru Mudur?
Yapılan en büyük tartışmalardan birisi de yapılan yorumların falcılık olup olmadığıdır. Fal bakan kişiler genel olarak ortada bilimsel bir veri olmadan akıllarına gelen şeyleri söylerler. Ancak astrolojide durum böyle değildir. Mutlaka gökyüzünde kendi kütleleri ve çekim kuvvetleri olan gezegenlerin hareketlerinden dünya etkilenmektedir. Dünyanın bu kadar etkilendiği bu ortamda insanların da etkilenmemesi düşünülemez. Aynı zamanda bilimsel bir tabana sahip olan burç yorumlarının da bu nedenle daha güvenilir olduğu düşünülmektedir. Siz de günlük burç yorumu gibi aylık ya da haftalık olarak burç yorumlarınızı internet üzerinden kolayca bulabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar