Astroloji Uzmanları

Son dönemlerde popülerliğini arttıran astroloji uzmanları kehanetleri ile adlarından söz ettirmeyi başarabiliyorlar. Peki tam olarak nedir bu astroloji?
Astroloji gökyüzünde bulunan yıldızlar ve gezegenlerin konumlarına göre insanlar üzerlerindeki etkileri araştıran bir bilim dalı olarak adlandırılabilmektedir. Yıldızların ve gezegenlerin gökyüzündeki konumlarının insanların doğum günlerine göre ayrılan 12 burç üzerinde etkileri olduğuna inanılmaktadır. Bu şekilde gökyüzündeki konumlarında yaşanan farklılıklara göre insan psikolojisi ve hayatı üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri olabilmektedir.



Astroloji Tarihi
İlk kez milattan önce 3000’li yıllarda ortaya çıkan astroloji oldukça eski dönemlerden beri bu bilim dalı ile ilgili olarak incelemeler yapılmış ve bu bilim kullanılarak kehanetlerde bulunulmuştur. Gökyüzündeki hareketler gözlemlenerek insanların üzerindeki etkili olabilecekleri konular hakkında varsayımlarda bulunulması oldukça eskidir. Geçmiş dönemlerin teknolojileri ile bu durum çıplak gözle yapılıyor olsa da günümüzde farklı cihazlar kullanılarak yapılabilmektedir.
Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte geçmişte oldukça zorlanarak yapılan işler bu günlerde daha da kolaylaşmıştır. Yeni ve daha kullanışlı cihazlarla daha kesin sonuçların alınabilmesi de olağan duruma gelmiştir. Üretilen teleskoplar sayesinde gökyüzü taranarak doğru ve net bilgilerle gezegenlerin ve yıldızların konumları tespit edilebilmektedir. Bu şekilde astroloji yorumlama işi de daha sağlıklı yapılabilmektedir.
Burçlar Nasıl Ortaya Çıktı
Kısaca burç doğduğunuz andaki güneşin konumunun yerini gösteren göksel bir alan olarak ifade edilebilmektedir. Doğduğunuz tarihlerdeki güneşin konumları daha önce belirlenmiş ve bunlar tarihsel olarak da ortaya koyulmuştur. 1 yılda 12 ay olduğu gibi 12 adet de burç bulunmaktadır. Doğduğunuz güne göre de bu burçlardan birisine sahipsiniz demektir. Doğum gününüze belirlenen burcunuzun yanı sıra yükselen burcunuz da bulunmaktadır. Yükselen burç daha çok insanın dış görünüşünü temsil etmektedir. Sizin kendinizi nasıl gördüğünüzü ve aynı zamanda dışarıdan nasıl göründüğünüzü de yüksek burcunuz tanımlayacaktır. Doğun gününden ziyade yükselen burçların bulunması için doğum saatinizin bilinmesi gerekmektedir. Bu saate göre yükselen burcunuzu öğrenebileceksiniz.
Bütün bu bilgilerin ışığında günümüzde birçok astroloji uzmanı değişkenleri bir araya getirerek tahminlerde bulunurlar. Siz de ‘hangi burcun ne gibi özellikleri var?’ ya da ‘bugün beni bekleyen şeyler neler olacak?’ gibi sorularınıza cevap bulmak için burç yorumlarını okuyabilirsiniz. Bu şekilde yorumlar günlük olarak yapıldığı gibi haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak da yapılabilmektedir. Bu bilimle uğraşan çok fazla astroloji uzmanı bulunmaktadır. Özellikle son dönemde teknolojik gelişmelerle birlikte daha fazla insana ulaşılabilmesinden dolayı tüm dünyaca tanınırlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar