Geleceği Nasıl Görebiliriz?

Geleceği görme ya da tahmin etme gibi denemeler dünya tarihi üzerinde pek çok kez gerçekleşmiş bir durumdur. Bunların en büyüğü ise hiç şüphesiz Nostradamus’tur. Dünya çapında farklı noktalar için ya da değişik yüzyıllar adına bazı kehanetlerde bulunmuş, bunları bir kitap haline çevirmiş ve aslında tuttuğu düşünülen tahminler ortaya çıkmıştır. Yine de bazı uzmanlar göre gelecek öngörülebilir. Öyle ki söylendiğine göre; gelecek aslında şu an saklıdır ve sezinleme yolu ile gelecek görünse de buna kendi bir tanımlama yapılamaz. Çünkü gelecek sonsuz olasılıktan oluşmaktadır ve kişinin deneyimlediği bir gelecek görme dürtüsü, olması en muhtemel yaşam olur.

  Bu konuda hakkında yapılan birçok bilişsel çalışmaya göre, kişiler birkaç saniye sonra olacak olayları sezinleyerek bir takım fiziksel tepkiler verebilmektedir. Yani korkma ile titreme, göz bebeği büyümesi ya da nabzın artması gibi durumlar gözlemlenmiştir. Fakat bu, şu an için birçok bilim adamının henüz kabul etmediği bir durumdur. Çünkü henüz gerçekleşmeyen bir olay fiziksel bir tepkiye neden olamaz. Yani bu durum klasik bilim ile çelişmektedir.



 Geleceği nasıl görebiliriz?

  Geleceği görme durumu iki farklı şekilde ortaya çıkabilir. Kişi farkında olamadan uyurken bunu deneyimleyebilir. Aynı zamanda uyanıkken de kısa kesitler halinde anlık olarak kişinin gözünün önüne gelebilir. Hatta bu durumu şöyle izah etmek gerekirse; genelde herkesin başına gelen ve bir olay yaşandığı zaman ben bunu sanki daha önce yaşadım denir. İşte bu his, zamanı belli olmayan bir geleceğin görünmesidir. Ancak bu durumu o an yaşandığı aman fark eder ve hatırlarız. Bu da gelecek ön görüsünü, kişinin kendi beyni içerisinde belli bir bölgeye kapattığı anlamını taşımaktadır. Uzmanlara göre geleceği görmenin bir başka yolu olarak ses ile deneyimleme yoludur.

  Duyumsama ile anlaşılmaz bir ses ya da bir söz, o anlarda çok fazla ciddiye alınmaz. Ancak belli bir zaman sonra aynı ses veya söze bir kez daha duyulduğu zaman kişinin bunu daha önceden duyduğu hissine kapıldığı görünür. Bu da geleceği deneyimlemenin diğer bir yoludur.

 Geleceği görmek mümkün olabilir

  Tüm bu farklı yöntemler ışığı altında, nedenleri henüz bilimsel olarak açıklanamayan bu garip durumların, gelecek olma ihtimali oldukça yüksektir. Ayrıca bilimsel olarak kanıtlanamayan 6. His, telepati ya da birçok parapsikoloji çalışmaları bünyesinde ilginç sonuçların ortaya çıktığı da bir gerçektir O yüzden uzmanlara göre bu tür gelecek görme sanrıları gerçeği yansıtabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar