Fal Baktırmak Astrolojiyle İlgili Midir?

Astroloji kısaca gökyüzünde ki yıldızlara bakarak gelecekten haber vermek veya insanların kişilikleri hakkında bilgi verdiği iddia edilen bir alandır. Bu alan geçmişte çeşitli dinlerin veya kişilerin etkisiyle ortaya çıkmıştır. Geçmiş medeniyeler bu konuya çok önem vermiş ve bu alan ile fal bakılabileceğini ortaya koymuşlardır. Günümüzde bu alanla ilgilenen ve fal bakan kişilere medyum denilmektedir. Bu alanında diğer alanlarda olduğu gibi birçok birikimi ve kitapları vardır. Bu alan geçmişte birçok açıdan insanların kişilik özelliklerini yıldızlara bakarak karar vermişlerdir. Genelde astroloji insanların doğum günlerine bakarak hangi yıldızın etkisiyle doğduğunu araştırmış ve birçok teori ortaya koymuştur.



 Astrolojinin Verdiği Bilgiler

             Astrolojinin verdiği bilgiler arasında insanların kişilik özellikleri, fal bakmak ve geçmişten haberler vermek gibi konular vardır. Bu konuların bir kısmı doğru bir kısmı ise yanlıştır. Astronomi bir bilim dalı değildir. Yalnız böyle bir alanın olduğu bilinmektedir. Bu alanla dinlerin doğrudan alakası vardır. Şamanizm’de yıldızlara bakılarak gelecek hakkında fikir sahibi olmakla alakalı geçmiş zamanda insanlar birçok çalışma yapmıştır. Günümüzde ise insanlar bu bilgilere çeşitli İnternet sitelerinden ve gazetelerde ulaşabilmektedir. Bu bilgiler arasında en çok göze çarpanlar burç yorumlarıdır. İnsanların doğum günleriyle yıldızları ilişkilendirerek gelecekten haber verme yöntemi olarak kullanılır. Burçların birçok isimlendirme yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden bazıları ise takvimlerde yıldızların zuhur zamanları hesaplanarak verilmiş olan isimlerdir.

 Astroloji Gerçek midir?

             Geçmişte astroloji diye bir şeyin olduğunu söyleyen de olmuştur bunun tam tersini savunan da.

 Astroloji İslam’la Alakalı mıdır?

 İslam’da kesinlikle gelecekten haber verme diye bir şey yoktur çünkü gelecek bilinmeyendir ve geleceği Allah’tan başka kimse bilemez. Yalnız birçok İslam düşünürünün astrolojiyi insanların kişilik özelliklerini yorumlamak için kullandığı bilinmektedir. Astroloji diye bir alan vardır ve bilgileri her zaman doğru olmasa da kısmen doğru olduğu yerleri de mevcuttur. Her ne olursa olsun bu alana mutlak doğru ve mutlak hakikat gözü ile bakmamalıyız çünkü bu alan bir bilim dalı değildir. Bu yüzden bilgileri öğrenirken şüpheli bir şekilde yaklaşmalıyız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar