Burç Tarihlerinin Astrolojiye Etkisi Nedir?


İnsanlar ilk çağlardan bu güne burçlara inanmaktadır. Yapılan arkeolojik araştırmalar uygarlıkların ilk ortaya çıktığının kanıtları bulunan ve yaklaşık 70 bin yıl önce parçalanarak batan Mu adasında elde ettikleri çizimlerde astroloji şekillerine rastlamışlardır. Tarihte Türk Devletlerinde de Astronomi dalıyla ilgilenen Bilim adamları olmuştur.

            Burçların Zoydak yıldızının 12 parçaya bölünmesiyle oluştuğu bilim tarafından kabul görmüştür. Her parçası bir burcu temsil eder. İnsanlar tarih boyunca geleceklerinin bilmek istemişlerdir. Bunun için birçok yola başvurdukları bilinmektedir. Falın birçok çeşidi ortaya çıkmıştır. Burçlara inanılmış günlük, haftalık, aylık falların yanı sıra burçların genel özellikleri, aşk durumları, hangi burç daha affedicidir gibi çeşitli değişik sorulara cevaplar aranmıştır.

 İslam’da Burçlar

            Kuran-ı Kerimde burç kelimesi değil burçlar manasına gelen Bûruc Suresi vardır. Bu sure yıldızların üzerine yemin cümleleri ile başlar Aynı zamanda Tarık Suresinde başka gök cisimlerinin hareketleri hakkında bilgi vermektedir. İslam burçları onaylamakta, genel özelliklerini doğrulamaktadır; fakat İslam’a göre geleceği Allah'tan başkası bilemez, gelecek hakkında bilgi veren kişilerin Allah'a eş koştuğuna, şirke düşmüş olduğuna inanılır ve günahkâr olduğuna inanılır. Peygamber Hz. Muhammed'in bir hadisinde fal bakan da baktıran da lanetlenmiştir. Peygamber bu cümlesinde o kişilerin cennete giremeyeceğini söylemiştir.

 Astronomiye göre; Gök cisimlerinin hareketleri, örneğin güneşin bazı burçlara yaklaşması ve ya bazı burçlardan uzaklaşması gibi durumlar burçların davranışlarını ve kararlarını belirler.

 Burçların İsim Kökenleri: Eski Yunan ve Roma mitolojilerinde çeşitli hikâyelere uydurularak burçlara isimler verilmiştir.

 Burçlar Hangileridir

 Koç Burcu: Hayal gücü oldukça geniş bir burçtur. Aşka önem verir ve bu burcun erkeklerinin güçlü ola isteklerinin olduğuna inanılmaktadır.

 Akrep Burcu: Hırslı, cazibeli, hayatı uçlarda yaşamayı seven bir burçtur. Akrep burcunu en iyi ifade eden kelime tutkudur.

 Yay Burcu: Bu burç bekletilmeyi sevmemekte hatta bekletilince agresif tavırlar sergilemektedir. Konuşkandır.

 Oğlak Burcu: Maddiyata önem veren, hayatı mantık kuralları çerçevesinde yaşayan burçtur.

 Kova Burcu: İleri görüşlü, yeniliklere açık, düşünmeden hareket etmeyen her şeyi detaylı planlayıp yapan burçtur.

 Balık Burcu: Hayal dünyası en geniş burçtur. Duygusal ve yaratıcıdır.

 Boğa Burcu: Düzene, disipline önem verir, estetik yönü gelişmiştir.

 İkizler Burcu: Sürekli kafası karışıktır. Paraya bakış açısı da ilginçtir. Bazıları fazla cömert bazıları ise fazla tutumludur.

 Yengeç Burcu: İnsanları arkadan çekiştirmeyi sever. Eli her iş yatkındır.

 Terazi Burcu: Adalete önem verir, dışa dönüktür.

 Aslan Burcu: Başarılarının gündeme gelmesinden hoşlanır. İnatçıdır.

 Başak Burcu: Mantıklıdır, gerçekçiliği her ortamda ağır basar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar