Astroloji İçin En İyi Kitap Hangisidir?

Astroloji, gök cisimlerinin insanların kişiliği ve kaderleri hakkında neler olduğunu öngören ve tahminlerde bulunularak araştırılmasıdır. Astrolojinin tarihi insanlığın tarihine dayanır. Hemen hemen tüm uygarlıklar astrolojiyle ilgilendiklerini gösteren izler bırakmışlardır. Yani astroloji insanlık kadar eski bir araştırma alanıdır. Bu durumda insanların geleceği bilme ve öngörme merakının çok uzun yıllar öncesine dayandığı söylenebilir.

  Astroloji fal demek değildir; burç, gökyüzü evi ve gök cisimlerinden faydalanan bir sanattır. Bütün yıldızlar ve burçlar kendi içlerinde ayrı ayrı özellikler barındırırlar. Astroloji karakteri ortaya koyar, çıkarır, tabii karakter de kaderi oluşturur. Kişinin doğum gününe binayen şanslı günlerini, fırsatlarını ortaya çıkarır. Başına gelen şeylerin kararını kişi verir yani kaderini kendi belirler.



 Astrolog Olmak

  Astroloji okuyarak öğrenilebilecek bir alan değildir. Bu yüzden astroloji için en iyi kitap hangisidir sorusunun kesin ve net bir cevabı yoktur. Astroloji kitaplarıyla teorik olarak ön bilgi alınabilir. Fakat bu bilgileri uygulamaya dökebilmek için yoğun bir çalışma, deneyim ve tecrübeye ihtiyaç vardır. Bazı şeyler vardır ki, hakkında ne kadar bilgi sahibi olunursa olunsun, tecrübe olmadıktan sonra bu bilgiler efektif olarak kullanılamaz. Astroloji de böyle bir alandır. Aynı zamanda kabiliyet de gerektirir.

 Astroloji Kitapları Hakkında

  Astrolojide birden fazla yöntemle analizler yapıldığı için bu yönde farklı tarzda kitaplar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları burçlarla ilgili olurken; bazıları el, bazıları yüz çizgileriyle ilgili kitaplardır. Bunların yanı sıra yıldızların metafizik bağlantılarla ele alınması, tarot kartları ve bunların anlamları ya da kader aynası adı altında kişinin karakterine yansıtan kitaplardır. Kim hangi yöntemi seçmişse, o yönteme ait ve yakın kitaplara yönelerek ilgisini bilgiye çevirebilir. Astroloji kitabı ortaya konulurken gökyüzünde gezegenlerin birbirleriyle yaptığı simetri prensibi kullanılarak, gezegenlerin arasındaki bağlantılar araştırılır.

  Modern astrologlar, günümüzde sayı bilimlerinden elde edilen verileri de astrolojide kullanırlar. Astroloji sanıldığı gibi yalnızca burçlar üzerine kurulu değildir. Burçlardan ziyade kişinin haritası üzerinde çıplak gözle görülebilen yedi gök cismi ile bağdaştırılır. Astroloji hayatımızda olup bitenlerin nedeni olarak gösterilemez, yalnızca bunların anlatıcısıdır. Olacaklar hakkında tahmin yürüterek, kişilere önerilerde bulunur, aynı zamanda astroloji bir bilim dalı değildir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar