Astrolojide Burçlar Nasıl Ortaya Çıktı?

 İnsanların gelecekle ilgili merak duygusunu astroloji ile ilişkilendirebiliriz. Merak edilen konulardan biri olan astroloji, kaynaklardan bazılarına göre, Sümerliler tarafından bulunup, geliştirildiği bilinmektedir. M.Ö. 3000 yıllarından gelen bir hikâyeye göre, ilk astrologların Sümerli rahipler olacağı tahmin ediliyor. Tanrılarını ve Tanrıçalarını, gökyüzündeki yıldızlar ile özdeşleştirip, yıldızlar hakkında daha fazla bilgi toplamak adına gözlem yapıyorlar. Aslında Sümerliler için bir ibadet şekli olan bu gözlemler sayesinde, edinilen bilgiler tabletlere kaydedilmiştir.

  Babil Kralı tarafından geçeğe dair bilgiler öğrenmek adına danışmalarının astroloji ile alakalı olmasını isterken, Antik Yunanlar da astroloji ile alakalı bilgilerin olduğu saptanmıştır.



 Burçların Doğuşu ile İlgili Dini Teori

  Dünyaya gönderilmiş peygamberlerden biri olan İdris Peygamber, bir teoriye göre, insanları burçlar hakkında bilgilendirmek adına gönderilmiştir. İnsanlara burçların, İdris Peygamber tarafından öğretildiği söylemekle beraber, burçların tarihinin başlangıcı da bu dönemle ilişkilendirilir.

 Burçlar Ve Astroloji Kavramının İlişkisi

  Astrolojinin içerisinde bir kavram olarak yer alan burç kelimesi ismini Zodyak takımyıldızından almıştır. Zodyak güneşin görünüşünde yer alan hareketliliklerin bulunduğu bölgedir ve astrologlar bu bölgeyi 12 yıldıza ayırmaktadır. Burçlar bu noktadan ortaya çıkarken, insanların Güneş tutulması ve Ay tutulması gibi olaylar vasıtası ile burç yorumları doğmuştur.

  Astrologlar, özellikle insanların burçların nasıl oluştuğu ve kedine ait olan burcun ortaya çıkış sebebini merak etmiştir. Aslında kişilerin burçları, doğduğu zaman dilimine yani gün, ay, saat gibi zamansal kavramlar vasıtası ile bulunmaktadır. Kişinin doğduğu zaman dilimi içinde yer alan burç ana burcudur. Bunun yanında kişilerin yükselen burcu da bulunur. İnsanların özelliklerini daha detaylı olarak anlatmakta yükselen burç önemlidir.

 Günümüz Burçları

  Eski dönemlerde uzunca sürelerde yapılabilen yıldızların konumların belirlenmesi, gezegenlerin hareketi, teknoloji ile beraber, bilgisayarlar sayesinde çok daha kolay yapılabilmektedir. Dergilerde, gazetelerde, sosyal platformlarda artık bir sürü astrolojik bilgi alabilmekteyiz. Kişilerin burç özelliklerine erişebilen insanlar, kendi özelliklerine dair daha detaylı analiz yapabilmektedir. Bulacağı eşini dahi burçların aralarındaki anlaşılabilir olmasına dikkat edilmektedir. Yıllık, aylık, haftalık, günlük olarak burçların bizlere tahmin vermesi yaşamımız açısından karar almakta bizleri yol gösterici olmada kolaylık sağlamaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar