Astrolojideki Temel Kavramlar Nedir?

Astrolojiyi çok iyi öğrenmek isteyenler ve buna bir yerden başlanması gerektiğine inananların ilk önce yapmaları gereken astroloji ile ilgili kavramlardan en yaygın olanları bilmeleri gerektiğidir. Bu temel kavramları öğrendikleri takdirde astrolojiyi daha iyi yorumlayabilecek ve anlayabileceklerdir. Bu yazıda astrolojinin temel birkaç kavramlarından bahsedilmektedir.



 Burçlar
  Astrolojide kesinleşmiş 12 adet burç bulunmaktadır. Astrolojiyle ilgili ilk akla gelen kavram burçlardır. Bunlar aylara göre sıralanmıştır. Sırasıyla; Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık şeklindedir. Her bir kişinin doğum tarihlerine göre ay ve gün olarak kendisine ait burcu bulunmaktadır. Öncelikle bu burçlara Güneş Burcu adı verilmektedir. Aynı zamanda yorumcuların genellikle tercih ettikleri yorumlama şekli ise yükselen burcu bularak yorumlamaktır. Bu yöntem kişilerin doğum tarihleri ve doğum saatleri öğrenilerek buna göre yorum yapılmaktadır. Farklı bir yöntemde ise ay burcu belirlenir ve kişilik analizi buna göre yapılır. Ay burcunu belirleme yöntemi ise doğduğunuz andaki ayın bulunduğu konumdur.

 Gezegenler

  Astroloji dalında diğer önem verilen bir konu da burçlar haricinde gezegenlerin hareket durumlarıdır. Gezegenler sürekli burçtan burca dönerek değişiklik gösterirler ve bu hareketlerin kişilerinin yaşamlarını etkilediği düşünülür. Astrologlar bu gezegenlerin güneşe göre olan değişimlerinde ve hangi burçta yer aldıklarını belirleyerek bunlara çeşitli yorumlamalar yaparak bu yorumları insanlarla paylaşırlar. Güneş’in ve Ay’ın hareketlerinden başka gezegen olarak Mars, Venüs, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Plato’nun burçlara göre hareketlerine bakılır.

 Hava Grubundaki Burçlar ve Özellikleri

  İkizler, Kova ve Terazi burçları hava grubundaki burçlardandır. Bu burçtaki kişilerin karakteristik ve ortak özellikleri arasında girdiği ortamlara uyum sağlamaları, çevreye çok açık ve sevecen olmalarıdır.

 Su Grubundaki Burçlar ve Özellikleri

  Bu gruptaki burçlar; Akrep, Balık ve Yengeç’tir. Özellikleri ise çok hassas olmaları ve olaylara çok duygusal bir şekilde yaklaşmalarıdır.

 Toprak Grubundaki Burçlar ve Özellikleri

  Boğa, Başak ve Oğlak toprak grubunda olan burçlardandır. Bu burca sahip olan insanların özellikleri; gerçekçi olmaları, sağlam adımlarla hareket etmeleri ve yeniliklere açık olmamalarıdır.

 Ateş Grubundaki Burçlar ve Özellikleri

  Ateş grubundaki burçlarda Koç, Yay ve Aslan bulunmaktadır. Bu burçların en yaygın ve ortak özellikleri hem sıcakkanlı hem de öfkeli davranışlar sergilemeleridir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar