Astroloji Neden Bu Kadar Yaygındır?

 Astroloji, gök cisimlerinin hareketleri ve birbirleri ile olan pozisyonlarının insanlar ve tabiat olayları üzerindeki etkileri olarak tanımlanabilmektedir. Astroloji günümüzde herkes tarafından ilgi ile takip edilmekte ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Geleceği merak duygusunun insanları astrolojiye yönlendirdiği düşünülmektedir. İnanmayan birçok insanın bilimsel olarak astrolojiyi incelediklerinden sonra doğru olabileceğine dair inanç barındırmaya başladıkları görülmektedir.



 Astrolojinin Tarihçesi

  Geçmiş ve gelişmiş medeniyetlerden günümüze gelen bilgilere bakıldığında, neredeyse tamamının astroloji ile ilgilendiğini anlaşılmaktadır. Babiller astrolojiye on iki burcu kazandırmışlardır. Astroloji ile yakından ilgilenilen bir diğer dönem Helenistik Dönemdir. Yükselen burç tanımı bu dönemde hayat bulmuştur. Kişilerin doğumları anında gök cisimlerinin konumu hesaplanarak oluşturulan doğum haritasını diğer adı ile horoskop yine ilk Helenistik Dönemde kullanılmaya başlamıştır. Astrolojinin doğudaki etkilerine bakacak olursak Ebu Maşer, Muhyiddin İbn-i Arabi gibi alimlerin de astroloji ile yakından ilgilendikleri, bu alanda eserler verdikleri anlaşılmaktadır. Günümüzde ise Helenistik Astrolojinin etkileriyle şekillenen Batı Astrolojisi yaygındır. Gazetelerde de yaygın olarak bulunabilen on iki burcun günlük yorumlarının kaynağı Batı Astrolojisine dayanmaktadır.

 Günümüzde Kullanım Alanları

  Günümüzde birçok insan en azından günlük burç yorumlarını takip etmektedir. Bununla beraber yıldızların hareketlerini takip ederek, hayatlarındaki önemli olaylara karar veren insanların sayısı azımsanamayacak kadar fazladır.

  Astroloji Dernekleri ve Eğitimleri

  Gerek internet üzerinden gerekse kurulmuş olan dernekler üzerinden eğitim veren kurumlar, diğer ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de vardır. Bu kurumların açmış oldukları eğitimlere katılarak astrolog sertifikasına sahip olunabilmektedir. Ayrıca bilgisayarlara astroloji programları indirilmek sureti ile horoskop oluşturularak bir kişinin yaşamındaki önemli olaylar ve zamanları belirlenebilmektedir.

 Astroloji Ve Bilim

  Astrolojik verilerin gökcisimlerinin üzerimizdeki çekim güçleri ile elde edildiği söylenebilir. Bilim insanları ise milyarlarca kilometre uzaklıkta yer alan gök cisimlerinin çekim güçlerini hesaplayıp bunların Dünya'da yaşayan bir insan üzerindeki etkisinin çok zayıf olacağını söylemektedirler. Dolayısı ile insanlar doğrulukları bilimsel olarak kanıtlanamıyor olan astrolojik verilere ister tüm hayatlarını bu verilerin ışığında programlayarak yaşayacak derecede inansınlar ister hobi olarak sadece burç yorumlarını okusunlar, hayatlarında astroloji önemli yer teşkil etmeye devam edeceğe benzemektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar