Astrolojideki Burçların Önemi

Astrolojik bir haritaya bakıldığında 360 derecelik bir çemberin 12 eşit parçaya bölündüğü görülür. Bu durumda her 30 derecelik parçaya bir burç denk gelmektedir.



 Güneş Burcu

  Buna göre Güneşin denk geldiği burç kişinin kendi burcunu vermektedir. Bu demek oluyor ki kişinin doğum anında Güneş, bu burç takımyıldızındaydı. Astrolojide Güneş sembolizmi, kişinin kendisini, varoluşunu, yaşam enerjisini ifade eder. Dolayısıyla Güneş’in bulunduğu burcun karakteri aynı zamanda kişinin karakterine işaret etmektedir. Örneğin; Güneş Koç’ta olduğunda girişimci, cesur, çabuk harekete geçen, düşüncesiz, egolu, sert, yenilikçi bir karaktere işaret eder. Eğer Aslan’da ise; her şeyin merkezinde olmayı isteyen, ünlü olma arzusunda, kibirli, ilgi ihtiyacı olan bir karakteri gösterir.

 Yükselen Burcu

  Bu sırada yükselen burç ise kişinin daha çok yaşam olaylarına işaret eder. Örneğin; günlük burç yorumlarının kişinin kendi burcu olan güneş burcuna göre değil, yükselen burcuna göre okunması daha sağlıklıdır. Ancak söylemek gerekir ki günlük burç yorumu, astrolojinin çok da ciddi olmayan bir oyun alanıdır. Çünkü astroloji, gerçekte kişinin horoskopunu yani doğum haritasını temel alır. Doğum haritası, kişinin parmak izi gibidir. Her insan farklı bir doğum haritasına sahiptir ve kişinin günlük, haftalık ya da aylık yaşanacak tahmini olaylar dizisi burcuna göre değil haritasına göre verilir. Eğer böyle olmasaydı, aynı burca sahip milyonlarca insanın aynı gün aynı şeyleri yaşaması beklenirdi.

 Burçlar Evlerde

  Haritada her 12 ev de hayatın farklı bir alanı hakkında bilgi vermektedir. Örneğin 2. Ev olan para evinde hangi burcun olduğu kişinin hayatında para ile olan ilişkisini belirleyecektir. Örneğin 2. evde terazi burcu olması sanat ve güzellikle ve ilişkilerle ilgili konulardan para kazanılabileceği anlamlarına gelir ya da koç burcunun bu evde olması para için mücadele edileceği anlamını taşır.

  Her burç genel geçer anlamlarından ziyade ait olduğu element gereği ve doğası (öncü,sabit,değişken) gereği belli karakteristiklere sahiptir. Doğum haritası üzerinden bakılacağı zaman burçların asıl önemli kısmı bu karakteristikler olacaktır. Bir doğum haritası söz konusu olduğunda burçlar kadar gezegenler ve evler de aynı derecede önemli göstergelerdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar