Burclara ve Astrolojiye İnsanlar Neden İnanir?

Toplumuzda yaşanan eksikliklere bağlı olarak bir takım burç adı verilen ve bununla birlikte doğduğu tarihi kapsayan yıldız, gezegen, ay ile birlikte tabir edilen bir yaklaşım kuramıdır. Burçlar aylara bölünerek hesaplanmış bir mitolojidir. Genelde yaşamı etkilediği yönünde bir takım çalışmalar öne sürülmüştür. Kişinin ruh hali, beden hali, neyi sevip sevmediği, uğurlu sayısı gibi daha birçok varsayımlar öne atılmaktadır. Astroloji adı verilen bu bilimsel inanma tüm dünya ya yayılmakta ve hızlı bir şekilde öğrenilme ve öğretilme dayanağı sunmuştur. Burçlar hurafe olmakla birlikte insanın iç dünyasını etkilemektedir.



 Burçların insan üzerindeki etkileri

  Bu tür inanışa sahip insanlar genellikle dış etmenler olarak bilinen arkadaş çevresinin baskısı altında kalarak bu inanışı kabul etmek zorunda bırakılmıştır. Dış etmenlerin rolü oldukça büyüktür. Bu burçlar insanların bilinçaltına yerleşmiş ve bağımlılık haline getirmiştir.
 İnsan meraklı bir varlık olduğu için yeryüzünde hemen meraklı tavrını ortaya koyarak benimsemiştir. Neredeyse çılgınlık haline gelen burçlar tüm Dünya da kabul edilmiş ve buna bağlı olarak televizyonlarda, dergilerde, gazetelerde yayımlanmaya başlanmıştır. Yayılmasındaki en büyük rol Amerika ve Almanya olmuştur. Dış ülkelerde bu tür konular daha çok benimsenmektedir. Toplumumuz daha çok kaygı ve arayış etkisine sahip olduğu için hemen burç kavramından etkilenmiştir.

 Alınacak önlemler

  Yayınlanmakta olan kurum ve kuruluşlar bunlar; dergi, gazete, televizyon yayım ve basım organları örgütlenerek bununla ilgili bir çalışma yapmalı ve bu tür batı olan inanıştan insanlarımızı kurtarmanın bir yolunu bulmalıdırlar. Gelişmekte olan Ülkemizde bu tür şeylere fırsat sunulmamalıdır. Gençlerimiz kitap alışkanlığı edilmeli ve bu tür batıl inanıştan kaçınmalıdır.

  Bunun için ortam ve olanak sağlanmalı. Spor branşlarına yönlendirilmeli destek olunmalı ve unutulmamalı ki bu gençler ilerde bizim neslimizi devam ettirecek birer örnek insan olmalı. Ne demişler ağaç yaşken eğilir. Bundan da anlaşılacağı gibi küçük yaşta gençlerimizin beyinlerini burç, astroloji gibi nereden geldiği bilinmeyen kaynaklar üzerinde yoğunlaşmak yerine daha faydalı girişken, eğitimli, üretken bir nesil yetiştirmek ve bu yetişmiş geleceği yeni gelen nesil faydalanması adına önemli bir adım olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar