İnsanlar Neden Burçları Ve Astrolojiyi Sever?

İnsanlar mutlu haberler almayı çok severler. Hayat koşuşturması, yoruculuğu arasında iki çift güzel söz duymak herkesi ferahlatır. Kim istemez ki güllük gülistanlık sefa içinde bir hayat sürerek eşinden, sevgilisinden duyamadığı güzel sözleri hiç tanımadığı kişilerden veya gazete, dergi küpürlerinden duymak.

  Astroloji de bu noktada hayatların merkezinde yer almaktadır ve bunu en iyi şekilde yapan astrologlar ay yıldız derken gelecekten bir şeyler bildiklerini iddia etmektedirler. Yarınki falınıza göre aşk yüzde seksen sağlık yüzde yirmi iş yüzde sıfır. İnanan kişiler bu ön görülerle eyvah işten çıkarılacağım, hasta olacağım, aşık olacağım, evleneceğim adamı/kadını buldum gibi düşüncelere kapılmaktadırlar.



 Neden Astroloji?

  Sağlıksız düşünen bir topluma doğru itilmekteyiz. Her gün uyanıp bugünkü falıma bakayım diye gazete karıştıran, burç yorumlarını takip eden onca insan var. Hayatlarında mutluluğu yakalayamamış ama bir zerre umut ışığı arayan insanların bu tarz fal olaylarını sevmek dışında pekte alternatifleri yok. Alternatif aradıkları da söylenemez, hepsi hayatlarından oldukça memnunlar ve etraflarındaki insanları teşvik etmekten de çekinmiyorlar.

 Astroloji Nedir?

  İşten güçten fırsat bularak kafasını kaşımaya vakti olmayan insanların yanında bir de boş gezenin boş kalfası olanların en büyük uğraşları arasında yer alıyor astroloji denen sözde bilim.

  Bir de tarihi, nasıl yayıldığı konusu, bölgelere göre farklılıkları var. Batı Astrolojisi, Çin astrolojisi, Amerikan Astrolojisi, Afrika Astrolojisi, Nors ve Keltik Astrolojisi bunlardan bazılarıdır. Her birinin farklı bir hikâyesi var. Kimi Mısır’dan Yunanistan ve Roma’ya kimi Sarı Nehir dolaylarında yayılmış.

  Ciddi ciddi bu işe emek veren üzerinde çalışma yapan insanlar var. Saygı duymak dışında yapılabilecek bir şey olmasa da içten içe bu duruma üzülen insanların olduğu da aşikârdır.

  Yalnızca astrologlar da değil kahve falı bakanlar da insanları kandırarak mutlu eden gruptandır. Farklı olduğunu savunmak mantıksız olacaktır. Kahve arasında sudan sohbet gibi görünen birkaç dedikodu öğrenerek üzerine ballandıra ballandıra senaryolar yazmak yine en iyi yaptıkları işler arasında yer alıyor. Ödül törenlerine aday olsalar kazanmamaları mümkün değil.
 Kişiler de sevgilimle barışacak mıyım sorularının cevaplarını yana yakıla astroloji ve fallarda arıyorlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar