İnternet ve Astroloji

Gökyüzünde gezegenlerin ve yıldızların konumlarına göre insan üzerindeki etkileri astroloji sayesinde bilinebilmektedir.
Son dönemde özellikle internetin ve teknolojinin kullanımının artmasıyla birlikte gökyüzünün daha kolay gözlemlenebilmesi gibi astroloji uzmanlarının daha fazla insana ulaşması da daha kolay yaşanabilmektedir. Bu şekilde burç yorumları da internet üzerinden sürekli olarak takip edilebilmektedir.



Burçların Oluşumu
Doğduğunuz günde güneşin gökyüzünde bulunduğu konuma göre burcunuz değişmektedir. Bu tarihler uzunca yıllardır belirlenmiş ve kolayca doğum gününüze göre burcunuzu bulabilirsiniz. İnsanların internet kullanımının artmasıyla birlikte de bu burçların günlük, aylık, haftalık ve hatta yıllık yorumlarını internet üzerinden sürekli olarak ulaşabilmektedirler. Eskiden burç yorumları gazetelerden ve televizyonda yayınlanan bazı programlardan öğrenilebiliyor olsa da günümüzde bu iş oldukça kolaydır. Gökyüzü güneşin konumuna göre 12’ye ayrılmış durumdadır. Belirli günlerde güneşin konumlarına göre de burçlar belirlenmiştir. Bölünen bu alanların hepsi bir burcu ifade etmektedir.
Yaklaşık olarak milattan önce 3000’li yıllardan bugüne kadar astroloji, gök cisimlerinden yorumlar yapmak gibi işler yapılmaktadır. Günümüzde daha çok teknolojik aletlerle gökyüzü taraması ve buna göre yorumlamalar yapılıyor olsa da geçmişte bu tarz işler sadece gökyüzü izlenerek yapıldı. Bu işle uğraşan insanlar gökyüzünün sürekli olarak haritalarını çıkartarak gün gün değişiklikleri gözlemlerdi. Bu şekilde insanların hayatları üzerinde ne gibi etkileri olduğunu ve buna göre de tahminler günümüzde olduğu gibi eski zamanlarda da kolayca yapılabilirdi.


Yükselen Burç Ne Demek?
Normal burcumuz doğduğumuz güne göre belirlenmektedir. Ancak yükselen burcumuz için doğduğumuz saat de gerekecektir. Bu saatle birlikte yükselen burcumuzu bulabiliriz. Daha detaylı verilerek ihtiyaç duyduğundan dolayı yükselen burçların insanların karakterlerini daha çok yansıttığına inanılmaktadır. Aynı zamanda yükselen burçların insanların dış görünüşlerini temsil etmektedir. Hem kişinin kendini dışardan nasıl gördüğünü hem de diğer insanların dış görünüşlerini nasıl gördüklerini ifade ettiğine inanılmaktadır. Yükselen burç doğum anında ufuk çizgisinden yükseldiğine inanılmaktadır.
Astrolojik tahminler uzmanlar tarafından birçok veri elde edilerek yapılmaktadır. Gökyüzünde bulunan gezegen ve yıldızların hareketlerinin insanlar üzerinde etkilerinin olduğuna inanılmaktadır. İnternet astroloji aramaları insanlar tarafından oldukça fazla yapılmaktadır. Yapılan aramalarda insanlar burçlarının ve yükselen burçlarının yorumlarını okuyarak kendilerini nelerin beklediğini ve ilerleyen zamanlarda neleri yaşama ihtimalleri olduğunu görmektedirler. Bu tarz yorumlara inananlar olduğu kadar inanmayanlar da bulunabilmektedir. Ancak bilim olarak adlandırılan astroloji sayesinde bazı noktalar bilimsel olarak açıklanabilmektedir. Gezegenlerin kendi enerji alanlarının oluşu ve bu enerjilerin olumlu ya da olumsuz etkilerinin olabileceği genel olarak kabul görmektedir. Bu şekilde insanların bu enerji akımları sayesinde iyi ya da kötü şeyler yaşayabilecekleri de aynı şekilde düşünülmektedir. En basit örnek olarak temiz bir gökyüzünde çıkan bir dolunayın gel-gite daha çok yol açacağı bilinmektedir. Bu şekilde denizlerin hareketlerini dahi etkileyen bir enerjinin insanlar üzerinde etkisi olmamasını beklemek de oldukça dayanaksız olacaktır. Bu nedenle burç yorumları günlük hayatımızı etkileyecek olan etkenlerden birisi olarak görülmektedir. Astroloji uzmanları yaptıkları araştırmalar sonucunda günlük, aylık ya da yıllık olarak yorumlar yapabilmektedirler. Bu yorumların dayanakları ve kuralları binlerce yıldır insanoğlu tarafından kullanılagelmiştir. Dayanakları olduğundan dolayı da binlerce yıldır insanların ihtiyacı doğmuştur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar