Astrolojiye Neden İnanmalıyız?

Astroloji, gezegenlerin ve yıldızların insanlar üzerindeki etkisini inceleyen bir disiplin anlayışı olarak ortaya çıkmıştır. Bu disiplinin ortaya çıkışı insanlık tarihi kadar eskidir. İlk insan toplulukları doğada meydana gelen ve anlam veremediği olayları bir takım doğaüstü güçler aracılığıyla açıklamıştır. Bu anlayış modern dönemde bir takım gezegenlerin keşfedilmesiyle birlikte sistemli bir değişime uğramıştır. Gezegenlerin kendi yörüngelerinde gerçekleştirdiği hareketler astroloji kuşağına dayalı yeni bir araştırma sahasının oluşmasına katkıda bulunmuştur. Astroloji uğraşı, insanların içsel dünyaları hakkında elle tutulur bilgiler vermektedir. Bunu yaparken takvim yılı esaslı olarak, insanların doğum günlerine dayalı olarak burç özelliklerini sistematize etmektedir. Bu yönüyle astroloji uğraşı, belirli bir plan ve yönteme bağlı kalarak insan psikolojisi ve seçimleri üzerinde somut bilgiler sunmaktadır.



 Astroloji Neyi Kanıtlar?

            Astroloji, insanların şanslı olduğu günler, hayatına çıkacağı fırsatlar hakkında yorum üretir. Gezegenlerin açısal olarak birbiriyle kavuşmadığı zamanlarda insanlar zor hayat şartları içerisinde kendisini bulur. Astroloji bu çekim kuvvetini dikkate alarak önemli açıklamalar getirmiştir. Aynı zamanda hangi element kuşağında bulunduğunuzu belirtir. Özellikle astroloji haritasının oluşturulması insanların bu çabaya bir güven ve inanç beslemesine neden olmuştur.

            Uzun yıllar boyunca insan yaşamını etkileyen bazı olaylar sürekli olarak cevapsız kalmıştır. İnsan toplulukları bu esrarengiz olayları açıklamak için elle tutulamayan, gözle görülemeyen bigiler neticesinde hareket etmiştir. Fakat daha sonra teknik icat ve buluşların keşfedilmesiyle birlikte insanlar yeni gezegenlerin varlığını ortaya çıkarmıştır. Daha sonra bu gezegenlerin insanların yaşamına etki ettiği sonucuna ulaşmışlardır. Astroloji, tarihsel olarak birikimsel bir çabanın ürünü olduğu için, insan yaşamının birçok yönünü ortaya çıkarmış ve ispat etmiştir.

 Astrolojiye Neden İnanmalıyız?

            Astroloji uğraşı, insanların duygu ve düşüncelerinde büyük bir değişim meydana getirmiştir. İnsanlar, internet sitelerinde burç yorumlarını takip etmekle kalmadılar, astrolojiyle ilgili fal kartları satın alarak buna inandıklarını gösterdiler. Son zamanlarda astrolojiyle ilgili internet sitelerinin açıldığını ve üyelik başvurularının yapıldığını görmekteyiz. Bununla birlikte bazı üniversite öğrencilerinin konuyla ilgili blog açtıklarına şahit oluyoruz. Bu demek oluyor ki astroloji yaşadığımız çağda yoğun bir ilgi ve destek görmeye devam edecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar