Astroloji ve Üniversiteler


Geçmişten günümüze astroloji ile ilgilenen insanların sayısı oldukça çoğalmıştır. İnsanlar günümüzde burç yorumları için özellikle internet kullanımına önem vermiş durumdadırlar.
Günümüzde üniversiteler insanların astroloji ile ilgili olarak aldıkları eğitimlerin  sertifikalandırılması için gerekli bölümleri açmaktadırlar. Verdikleri eğitimlerle astroloji alanı ile ilgili olarak insanların sertifika alarak bu alanda çalışmaların desteklenmesini sağlamaktadırlar.



Astroloji Ne Demek?
Astroloji bir bilim olarak ve gökyüzünde bulunan yıldız ve gezegenlerin konumlarına göre insanlar üzerindeki etkilerini inceleyen bilim dalı olarak nitelendirilmektedir. İnsanların gezegenlerin durumlarına göre ruhsal durumlarında yaşanan gelişmelerin daha önceden tahmin edilebilmesine olanak sağlayan  bu bilimin kullanılması günümüzde oldukça yaygındır.
Yani aslında astroloji denilen alt bilim dalı, sadece burçların anlamlarıyla sınırlı bir şey değil. Gezegenlerin ve yıldızların dönemsel hareketlerinin insan üzerindeki duygusal değişimlerde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Örneğin, ikizler burcunun duygusal değişimleri, merkürün hareketine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Herkes de aynı etkiyi göstermemesinin birçok sebebi vardır. En büyük etkenlerden birisi yükselen burç etkisinin üzerinizde daha fazla olmasıdır.
Burçlar doğdunuz gündeki, güneşin konumuna göre belirlenir. Güneşin hareketlerinin sizin günlük hayatınızdaki olaylara etkisi olarak anlaşılabilir. Burçlarınızın gün, ay veya yıl olarak sizlerin üzerinizdeki etkisini internet üzerinden veya bu işi yapan profesyoneller tarafından öğrenebilirsiniz. Günümüzde bunları araştırıp bulmanız mümkün. Fakat, bir astrolog eşliğinde yıldız haritanızı çıkartıp, aslında astrolojinin ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz.
Türkiye’de Astroloji Eğimi Veren Üniversiteler Var mı ?
Maalesef Türkiye’de 4 yıllık veya 2 yıllık astroloji eğitimi veren bir üniversite yok. Fakat, eğitim veren astronomi bölümleri var. Eğer astrolog olmak istiyorsanız, ana bilim olan astronomi eğitimi aldıktan sonra alt dalı olan astrolojiyle ilgilenebilirsiniz. Bununla alakalı yurtdışında birçok eğitim programı var. Fakat dönem internet çağı olduğu için bu bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilir, kütüphanelerden bunlarla alakalı kitaplar okuyabilirsiniz.
Kısacası, astroloji inanıp inanmayacağınız bir alan değildir. Aslında bir alt bilim dalıdır. Etkinlikler ve araştırmalarıyla kendini kanıtlamıştır. Belli dönemlerde etrafınızdaki herkesin neredeyse aynı duyguları hissetmesi bunun en büyük kanıtlarındandır.  İlgi alanı olarak seçmek  sizin tercihinizdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar