Tarot Falı İle Astrolojinin İlişkisi Nedir?

Astrolojinin ve tarotun derinden bağlantılı olduğu inkâr edilemez. Her iki felsefe de rehberlik için astral dünyaya danışır. Astrolojide, zodyak işaretleri ve okumaları gezegenlere ve onların konumlarına daha çok odaklanırken, tarot astral dünyanın efsanevi gücüne yoğunlaşır. Astrolojiyi ve tarotu birleştirmek tarot uygulayıcılarının ve okuyucunun uygulamalarını genişletmesine yardımcı olurken, müşteriler için her iki felsefe de yaşamlarını zenginleştirmeye yardımcı olur. Bazıları tarot güvertesindeki her kartın astroloji ile ilgili olduğuna inanıyor.



 Astroloji ve Tarot Arasındaki Farklar

            Astroloji ve tarot söz konusu olduğunda benzer olmayan bir şey onların itibarıdır. Astroloji hesaplanabilir bir yapıdadır ve matematik ile çok yakından ilişkilidir. Roma İmparatorluğu'nun günlerinde astrologlar aslında matematikçiler olarak adlandırılıyordu. Bu şekilde, astroloji, hesaplanabildiği gibi, insanları güvende hissettirir. Öte yandan Tarot'un kendi okuması ve anlamı vardır ve okuyucuya bağlı olarak genellikle farklıdır. Tarot'un özü özgür yorumdur ve ifadeler rastlantısal durumlardan alınmıştır. Bazı insanlar, mantıksal olarak hesaplanmış bir astrolojik okumanın çok daha doğru olduğunu ve tarottan daha sağlam bir temele sahip olduğunu düşünür.

 Astroloji ve Tarot: Zodyak

            Hem tarot hem de astrolojide inananlara göre, zodyak işaretleri her biri Major Arcana'dan bir tarot kartına bağlanır. Astroloji ve tarot kartları arasındaki ilişkiler şu şekildedir:
 Koç, İmparator, sadakati temsil eden kart ile bağlantılıdır. Boğa kartı, bilgi ve yüksek doğruluk isteyen insanları temsil eden Hierophant'tır. Gemini, yüksek ve alçak yol arasında seçim yapmak için aynı ikili doğayı temsil eden aşıklar ile bağlantılıdır. Leo'nun kartı, zihinsel, fiziksel, duygusal ve ruhsal gücü ve cesareti temsil eden Güçtür. Virgo, yavaşlama ihtiyacını temsil eden The Hermit ile bağlantılıdır. Hayattaki amacına odaklanır. Libra'nın kartı adalettir, insanların duygularını ve duyularını bir kenara bırakarak adil bir karar ve sonuç çıkarırlar. Terazi, Ölüm ile bağlantılıdır ve bu işaret değişim ve dönüşümü memnuniyetle karşılar. Papacorn Şeytan, insanların olumsuzlukları üzerine düşünmeyi önerir. Aquarius yıldızdır, iyimserlik üzerine odaklanır ve etrafındaki insanların herhangi bir şeyin mümkün olduğuna inanmasına yardımcı olur. Örneğin, sürekli değişen ruh halinin yaratıcısı The Moon ile bağlantılıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar